Kinek hasznos?

Gyermekeknek: Rajzkészség fejlesztése, írómozgásra előkészítés, felkészítés a sikeres iskolakezdésre, tanulási zavarok megelőzése, kreativitásra nevelés.
Óvodásoknál: Felkészítem a gyermeket egyéni foglalkozásokkal az írással kapcsolatos iskolai életre: Kézizmok erősítése zajlik, sík-térben való tájékozódásra, helyes ceruzafogásra és tartásra, megfelelő íróeszköz-nyomás használatára, irányok, sorrendiség tartására, megfelelő vonalvezetésre, pontosabb vonal-kapcsolásokra,írászavar megelőzésére, szókincs-bővítésre és pontos megfogalmazásokra van lehetőség. Játékos, oldott hangulatban pozitív megerősítések alapján részképességei folyamatosan fejlődnek.

Kisiskolásoknál: Segítséget kap a gyermek arra, hogy a meglévő ismereteket  és az új változatos bonyolultságú feladatokat képes legyen napi szinten helyesen alkalmazni. Írászavar javítása, betűelemek gördülékeny írása, szótagolási, helyesírási nehézségek javítása. Mérettartó és iránytartó írást, olvasható, megfelelő rendezettségű íráskép kialakítását teszi lehetővé.

Felső tagozatos és középiskolás gyermekeknél: Minden új helyzetben, iskolaváltásnál fontos a jól olvasható írás, gondoljunk egy dolgozatra, hogy mennyit ront a helyesírás, maszatosság, javítgatások áthúzások, egybeolvadó sorok a végső osztályzaton. A személyes kapcsolatra és együttműködésre épülő áttekinthető íráskép kialakítása, írászavar rendezése, rendezett jegyzetek írásának önálló képessége a cél a fejlesztés során.

Egy változás, egy új közegbe és helyzetbe való beilleszkedés és a megfelelés vágya többnyire stresszel jár. Jelentősen kihathat a gyermek fejlődésére, önbizalmára és így az egész életére. Amennyiben a kezdeteknél könnyen megbirkózik a kihívásokkal és úgy érzi a társaival együtt vagy annál gyorsabban fejlődik, sokkal kiegyensúlyozottabb és sikeresebb lehet!

Felnőtteknek:

Gördülékenyebb írás kialakítása, kézjegy újra-strukturálása, történik interaktív módon. A nehezen vagy alig olvasható írás, új módszerekkel felismerhető kommunikációvá tehető bármilyen életkorban. A már kialakult írásképbe illeszthetők be, a közösen kialakított új, olvashatóbb, saját-mozdulatokra épített betűk. Mostanában bevett szokás az önéletrajzok vagy a kísérőlevél kézírásos bekérése egy egy állás megpályázásánál, ezért igen fontos az olvasható, rendezett íráskép,  mivel megbízható, jól kommunikáló embereket keresnek a munkahelyeken.
Az írás felmérése során kérhető karriertervezés, pályaválasztási és - módosítási tanácsadás, képesség-és készségvizsgálat partner- és párkapcsolati összeillés vizsgálata.

Azt bizonyára sokan tudják, hogy az írásból nagy biztonsággal megállapíthatóak egy ember személyiségvonásai. Azt már sokkal kevesebben, hogyha az írásmódunkat megváltoztatjuk, az az agyféltekénk "újraprogramozásával" visszahat a személyiségünkre is, és sikeresebb emberré válhatunk általa!

Idősebbeknek: Merev mozgások harmonizálása, agyvérzés után az írás újbóli kialakítása segít, hogy a visszakapott íróképességgel visszakaphassa az ember az önrendelkezés képességét. Ugyanis aki nem képes aláírást produkálni, az gyámra szorul és nem tudja önállóan intézni hivatalos vagy jogi ügyeit.
           
Minden jog fenntartva 
Comments